HCM

Ragdoll Hypertrofisk Kardiomyopati

Den dødeligste fiende av ragdoll katt er ikke din nabo hunden eller sine barn, en sjelden hjertesykdom rammer ca 30% av alle ragdoll katter blir trolig den hyppigste årsaken til død og sykdom.

Hypertrofisk kardiomyopati er den viktigste årsaken til hjertesvikt og død hos ragdoll katter. Denne sykdommen er preget av en markert fortykkelse av venstre ventrikkel (hjerte muskelmasse). Denne økte muskulær tykkelse bestemmer en reduksjon i kammergrupper diametere, noe som betyr mindre blod vil passere gjennom hjertet.

Som et resultat av din katt vil ha problemer med å puste, vil spise mindre, vil være sløv og svak, vil miste vekt, lider abdominal hevelse, spy oftere, eller vil miste muligheten til å bruke sine bakben.

Kardiomyopati er livstruende for noen katt, men spesielt for ragdolls som regel er de ganske rolige vesener gjør de første symptomene mye vanskeligere å få øye på. 

Hvis en bestemt årsak er identifisert og kan løses, kan mange (av alle) endringer i hjertet reverseres. Dette skjer bare men i svært sjeldne tilfeller, vanligvis ragdoll HCM blir vurdert å være av en ukjent årsak (idiopatisk HCM). Selv i disse tilfeller en god behandling kan lindre symptomene i lang tid. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 17:23

Hei Guro
Har et kull nå som blir 5 uker på søndag. Der er det 3 sjokolade Colourpoint jenter og 1 lilla Colourpoint gutt. Venter også et kull i juni. Mvh May B

...
26.05 | 13:07

Hei!

Vi er en familie på fire som ønsker oss veldig en Ragdoll-hunn kattunge. Har dere noen i nærmeste fremtid?
Vennlig hilsen Guro

...
09.04 | 13:20

Hei, bor i kristiansund å vil kjøpe ragdoll i sommer, er det mulig?. Hva ligger prisene på?

...
15.11 | 22:44

Hvordan er pris klassen på kattungene?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE